Doorgaan naar hoofdcontent

Info workshops


TRE, unieke zelf-hulp methode om stress en spanning te reduceren.
Mark Doomernik

ABSTRACT:
TRE staat voor Tension Release Exercises
Vertaling: spanning ontladende oefeningen
Internationaal al erg bekend maar vrij nieuw in Nederland en België.
TRE is een natuurlijke zelfhulpmethode om diepe (chronische) spanning en dagelijks opgelopen stress los te laten. Iedereen kan het omdat dit ontladingsmechanisme een natuurlijke herstelproces is wat door het lichaam zélf wordt geactiveerd. Mogelijk is de chronische of dagelijkse stress een gevolg van een traumatische ervaring.
Resultaat TRE: meer innerlijke rust en kalmte. Je ervaart meer lucht en ruimte in je lijf. Minder snel ge-activeerd in nieuwe situaties. Met TRE hoef je niet te praten over je probleem, trauma of emotie.
Geen herbeleving traumatische gebeurtenissen. Eenvoudig toe te passen. Iedereen kan het!
Na een korte begeleiding kun je het zelf! Positieve veranderingen snel merkbaar.

TRE: Oplossen van lichte en diepe chronische spanningen
In het dagelijks leven lopen we allemaal vormen van stress, boosheid en angst op. Deze fysieke zelfhulpmethodiek is bijzonder effectief voor het verwerken en oplossen van spierspanningen, (chronische) stress en onverwerkte emoties. Ook is deze methodiek bijzonder effectief om de lichamelijke en psychische gevolgen van traumatische gebeurtenissen te verhelpen. TRE helpt het lichaam om weer in een natuurlijke ontspannen houding terug te komen.

Invloed op teams van werken met trauma
Liesbeth Smeyers 

Wie met trauma werkt voelt dat dit invloed heeft, niet alleen op zichzelf maar ook op de werking in het team.

In het zoeken met elkaar naar  antwoorden op  de noden van de cliënten voelen teamleden zich vaak verlamd door een extreme machteloosheid.
Er wordt aan elkaar getrokken (de andere moet mij helpen) maar men voelt zich vaak door die andere niet begrepen (jullie voelen de ernst niet).
Verbondenheid en elkaar vooruit helpen komen zo onder druk.  Er is discussie over veiligheidsplannen.

Als we proberen te begrijpen wat er gebeurt kunnen we deze dynamieken constructief inzetten om erkennend vast te houden.


Trauma en herstel - workshop met ervaringsdeskundigen AN-BN vzw

ABSTRACT: Vrijwilligers van AN-BN vzw deden een online bevraging naar de ervaringen van personen met een eetstoornis en trauma-ervaringen. Aan de hand van ervaringen en de resultaten van deze bevraging gaan zij in gesprek met de deelnemers en geven zij aandachtspunten voor behandeling mee en geven zij ruimte om te reflecteren over enkele dilemma's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Programma

Welkom, 16 oktober 2018

9u:     Onthaal

9u30: Welkom door de voorzitter 9u40: Trauma en eetstoornissen: state of the art. Dr. Johan Vanderlinden 10u20: The hidden presence - dissociation in the treatment of eating disorders and body image disturbance. Dr. Andrew Seubert 11u00: Plenaire discussie ‘Expert meets expert’

11u30: Pauze 12u: Overleven en leven na eetstoornissen. Sabine Peeters, auteur van 'Lief voor mijn lijf' 12u45: Uitreiking posterprijs

13u: Lunch en doorlopend posterpresentatie 14u – 15u15: eerste reeks workshops TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) - Mark DoomernikThe body remembers: speelse zoektocht naar somatische interventies binnen de neurobiologisch verankerde traumatherapie. - Katrien Vanfraussen en Griet Ghysels EMDR bij eetstoornissen en trauma - Dr. Andrew SuebertHandvatten voor diëtisten - Annelies Van Driessche (diëtiste) en Els Verheyen (psychologe)
15u15: Pauze 15u45 – 17u: tweede reeks workshops TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) - Mark Doomer…